Οι άνθρωποι

Λεοντάρης Γιώργος: Γεννήθηκε το 1960 στην Αυλίδα, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π.  και ασχολήθηκε επί σειρά ετών τόσο με την κατασκευή ιδιωτικών και Δημοσίων έργων, όσο και με την οικογενειακή επιχείρηση της εκμετάλλευση  ενός Λατομείου Αδρανών Υλικών.
Από το έτος 1995 αρχίζει την φύτευση και δημιουργία  του σημερινού αμπελώνα ακολουθώντας την μακρά παράδοση της οικογενείας όπου ανέκαθεν καλλιεργούσαν την γη της Ριτσώνας με τις κλασικές ελληνικές ποικιλίες την Λευκή και Μαύρη Κοντούρα και τον Ροδίτη.

Λειβαδίτης Λευτέρης: Γεννήθηκε το 1962 στην Αυλίδα από αγρότες γονείς με παράδοση στην καλλιέργεια της γης. Η αγάπη του για την γη τον οδηγεί σε γεωπονικές σπουδές στο Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι σε επίπεδο Λυκείου και η επαφή του στην παραγωγική διαδικασία από τα εφηβικά του χρόνια.
Ακολουθώντας κι εκεινος την μακρά οικογενειακή παραδοση στην καλλιέργεια των αμπελιών και μετά από μια συνεχή επιτυχία και ανάπτυξη στο τομέα του ελαιολάδου (διατηρεί σύγχρονο φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο) αρχίζει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 την φύτευση νέων αμπελώνων με ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες στην Ριτσώνα
Το 2005 συναντά τον παιδικό του φίλο Γιώργο Λεοντάρη και απόφασίζουν να πραγματοποίησουν το  παιδικό  τους όνειρο την δημιουργία ενός σύγχρονου οινοποιείου παραγωγής ποιοτικών οίνων.

Λεοντάρη Ισιδώρα:

Κόλλιας Γιώργος:

Ακριώτου Βασιλική (οινολόγος): Γεννήθηκε το 1969 στην Χαλκίδα, σπούδασε Οινολόγος στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών «Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής», Τμήμα: Οινολογίας – Τεχνολογίας Ποτών. Δούλεψε επί σειρά ετών σε μεγάλα οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας.
Η συνεργασία της με το ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΗΕΣΣΑ ξεκινάει το 2009 όπου από τότε μέχρι σήμερα κατέχει την θέση της Οινολόγου και είναι επικεφαλής του τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου. Παράλληλα διατηρεί δικό της οινολογικό εργαστήριο στην περιοχή.