Οι άνθρωποι

Λειβαδίτης Λευτέρης: Γεννήθηκε το 1962 στην Αυλίδα από αγρότες γονείς με παράδοση στην καλλιέργεια της γης. Η αγάπη του για την γη τον οδηγεί σε γεωπονικές σπουδές στο Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι σε επίπεδο Λυκείου και η επαφή του στην παραγωγική διαδικασία από τα εφηβικά του χρόνια.
Ακολουθώντας κι εκείνος την μακρά οικογενειακή παράδοση στην καλλιέργεια των αμπελιών και μετά από μια συνεχή επιτυχία και ανάπτυξη στο τομέα του ελαιολάδου (διατηρεί σύγχρονο φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο) αρχίζει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 την φύτευση νέων αμπελώνων με ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες στην Ριτσώνα.

Το 2005 δημιουργεί με το φίλο του Γιώργο Λεοντάρη το Κτήμα Πετρήεσσα.

Από το 2019 το οινοποιείο Πετρήεσσα περνάει στα χέρια της οικογένειας Λειβαδίτη.

Κόλλιας Γιώργος: Γεννήθηκε το 1970 στην Χαλκίδα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δούλεψε επί σειρά ετών, σε θέσεις πωλήσεων και marketing,

Η συνεργασία του με το Κτήμα Πετρήεσσα ξεκινάει το 2011 και μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή.

Ακριώτου Βασιλική (οινολόγος): Γεννήθηκε το 1969 στην Χαλκίδα, σπούδασε Οινολόγος στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών «Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής», Τμήμα: Οινολογίας – Τεχνολογίας Ποτών. Δούλεψε επί σειρά ετών σε μεγάλα οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας.
Η συνεργασία της με το ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΗΕΣΣΑ ξεκινάει το 2009 όπου από τότε μέχρι σήμερα κατέχει την θέση της Οινολόγου και είναι επικεφαλής του τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου. Παράλληλα έχει δημιουργήσει το δικό της μικρό-οινοποιείο στις Πλαταιές Βοιωτίας και διατηρεί δικό της οινολογικό εργαστήριο στην περιοχή.

Χατζηιωάννου Πέπη: Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1972. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως υπεύθυνη Customer Service σε μεγάλα οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας. Εργάζεται στο Κτήμα Πετρήεσσα ως υπεύθυνη πελατών από το 2018.

Μπαρσάκης Αργύρης: Έχοντας εργαστεί σε μεγάλα οινοποιεία της περιοχής στην παραγωγική διαδικασία από το 2020 εργάζεται στο Κτήμα Πετρήεσσα ως υπεύθυνος παραγωγής.